Blended learning ABCDE i.s.m. OSG

VirtualMedSchool en OSG werken samen om te kunnen voorzien in de stijgende behoefte aan een complete ABCDE-cursus voor artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen. Daarbij spelen zowel theoretisch als praktisch onderwijs en rol.

VirtualMedSchool verzorgt met serious game AbcdeSIM het theoriegedeelte.

VirtualMedSchool is een platform voor de educatie van artsen en verpleegkundigen, zowel opleiding als voor nascholing. Dit met een focus op serious gaming/medische simulatie. Ons vlaggenschip product, ontwikkeld in samenwerking met Erasmus MC en SBOH, is AbcdeSIM.

AbcdeSIM is een online gesimuleerde SEH met virtuele patiënten. In een online realistische SEH worden artsen en verpleegkundigen uitgedaagd om te zorgen voor de ziekste patiënten. Vergissingen bij virtuele patiënten zijn niet fataal zoals bij levensechte, maar belangrijke leerpunten, waardoor de dagelijkse patiëntenzorg verbetert. Artsen leren de medische conditie van elke patiënt nauwkeurig te beoordelen, levensbedreigende ziekten en verwondingen te herkennen, en om te reanimeren en stabiliseren in de juiste volgorde van prioriteit.

 

De theorie bestaat uit de AbcdeSIM module, deze module bevat 3 onderdelen:

  • E-learning over de ABCDE-methodiek
  • Kennistoets
  • AbcdeSIM game

U kunt uw ABCDE-vaardigheden oefenen op elk desgewenst moment en zo vaak u maar wilt.

OSG verzorgt het praktijkgedeelte.

OSG is hét opleidingsinstituut binnen de spoedeisende geneeskunde en reanimatie. In de afgelopen zeventien jaar hebben al tienduizenden cursisten naar volle tevredenheid opleidingen afgerond bij OSG. De cursussen worden gegeven door gecertificeerde docenten of een instructeursgroep.

Het praktisch onderwijs is als volgt ingericht:

  • Z owel vaardigheidsonderwijs als scenario-onderwijs;
  • De duur bedraagt één dagdeel (vier aaneengesloten uren);
  • De cursus wordt gegeven aan 8 participanten.
  • De cursus wordt verzorgd door 2 instructeurs;
  • De materialen worden verzorgd door OSG;
  • De cursus wordt verzorgd op de locatie van de opdrachtgever, waardoor de participanten niet meer hoeven te reizen dan het normale woon-werkverkeer.

Voor meer informatie over deze unieke training, zie de uitgebreide omschrijving

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Share