abcdeSIM wint de Smarter (e)Learning Award

Uit het juryrapport:

Winnaar Smarter Learning Award: ABCDE game
Als jonge arts op de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) werk je tegenwoordig volgens de wereldwijd ingevoerde ABCDE methode. Maar hoe leer je een arts in opleiding die methode nu op een realistische, speelse én efficiënte manier? De abcdeSim game biedt hiervoor een oplossing.

De geaccrediteerde ABCDE game kent een eenvoudig maar sterk onderwijskundig concept. Ze biedt zeer realistische patiënt scenario’s gebaseerd op een gedetailleerd fysiologisch model. De feedback is heel direct: patiënt en apparatuur reageren zichtbaar en hoorbaar op de al dan niet juiste behandeling en acties. Als jury hebben we enkele artsen laten spelen, ze ervoeren de cases als zeer realistisch en werden gegrepen door de game.

Het project is ontwikkeld en wordt ondersteund door een onderzoeksteam met duidelijke onderzoeksvragen en aandacht voor effectmeting. De data die verzameld worden in de game zijn bron voor verder onderzoek.

Er is verder goed nagedacht over een business model om de game te vermarkten en verder te ontwikkelen. Kortom, nu al een succes met veel potentie voor verbreding en een wereldwijde uitrol.

Voor meer informatie:

http://www.e-learning.nl/Nieuws/tabid/62/ID/18395/PageID/12100/Winnaars-van-de-Nederlandse-e-Learning-Awards-2013-bekend.aspx

Share