Dag 6 The Surgery

Vandaag stond de review dag gepland, waarin de verpleegkundigen gelegenheid hadden nog een keer extra te oefenen en vragen te stellen.
Zelf hadden we al het initiatief genomen om degenen die al 2 keer de praktijktraining hadden gedaan en het volgens ons wel onder de knie hadden vandaag ook al het assessment te laten doen. Uiteindelijk waren dat er 11. Het was dus even aanpoten voor ons. Met bibberende knietjes en trillende lipjes lieten de verpleegkundigen zien wat ze in anderhalve week geleerd hadden, en dat was echt indrukwekkend.
Opluchting en blijdschap wanneer het assessment gehaald was en men het certificaat in ontvangst kon nemen.
Een aantal hadden van tevoren de theorie op de virtual medschool alsnog doorgenomen, degenen die dat niet gedaan hadden hebben we als tip meegegeven om dat alsnog te doen.
Het mooiste moment van de dag was toch wel toen we hoorden dat een van de verpleegkundigen die met de ambulance naar een patiënt was meegegaan die unresponsive was deze patiënt volledig via de ABCD methode had opgevangen. Ze was er op die manier achter gekomen dat de patiënt een hypoglycemie had en had daarop de juiste interventie toegepast zodat de patiënt weer bij bewustzijn kwam.
Ook haar verslag en overdracht aan de arts waren volledig via de ABCD methode.
Super voor ons om te horen dat het ook echt in de praktijk wordt toegepast en de patiëntenzorg er beter door wordt (voorheen zou de hypoglycemie waarschijnlijk pas door de arts in het ziekenhuis ontdekt zijn).

imageimageimage

Share