Dag 5 The Surgery

image

Na een weekendje Jinja (een prachtig gebied aan de Nijl ongeveer 80 km van Kampala) zijn we vandaag weer gestart met de lessen. Gelukkig vertrekken we elke dag ruim op tijd, want vandaag was het verkeer zelfs voor Kampala wel erg druk door de tropische regenbuien. Er waren stukken bij waarin we liever in een bootje hadden gezeten, maar door de goede rijvaardigheid van Abdul, onze vaste chauffeur zijn we zonder problemen in the Surgery geraakt.
Van te voren nog wel wat nieuwe casussen bedacht, want we willen het niet te gemakkelijk maken.
Een van de verpleegkundige vertelde ons dat ze dit weekend een acute patiƫnt hadden gehad die ze volgens de ABCD methode hadden opgevangen. Ze lieten weten dat ze deze manier van werken echt prettig vonden omdat het structuur geeft en je geen dingen over het hoofd ziet. Een andere verpleegkundige liet weten dat ze graag een casus wilde oefenen die ze recent had meegemaakt en waarbij ze zich onzeker had gevoeld over wat ze moest doen. Daarna kwamen ook andere verpleegkundigen met voorbeelden van casussen waar ze door waren geraakt of waar ze vragen over hadden. Het was voor ons erg leuk om dit met hen door te nemen en we merkten dat ze dit enorm waardeerden.
Ook worden er onderling blijkbaar grapjes gemaakt over de ABCD. Super om te horen dat het zo leeft.
En met trots kunnen we vertellen dat de eerste verpleegkundige haar assessment heeft gehaald en straks haar certificaat in ontvangst kan nemen (zie foto).

Share