Dag 4 The Surgery

Vandaag een derde en vierde ronde praktijkles gegeven voor de verpleegkundigen. Fijn te merken dat het ons zelf steeds gemakkelijker afgaat en dat ons Engels (vooral het medisch Engels) steeds beter wordt.
Het niveau hebben we een klein beetje opgeschroefd voor de tweede keer, dus de casussen waren wat lastiger; een neurotrauma met verschijnselen van verhoogde intracraniele druk, een zwangere vrouw met een circulatieprobleem etc. Tijdens de casus was er ook interactie met de rest van de groep, er werden regelmatig vragen gesteld en tussendoor gaven we nog extra uitleg en achtergrondinformatie.
Het was een pittige dag, want behalve de lessen voor de verpleegkundigen hebben we deze dag ook de lessen voor de artsen ingepland. Dit was voor ons ook extra spannend, maar na onze koudwatervrees te hebben overwonnen liep dit eigenlijk op rolletjes.
Nadat we wat verteld hadden over de theorie tijdens hun lunch (waarin men wat afgeleid was door de lekkere boterhammetjes en het gezellig samenzijn) gingen we daarna verder met de praktijkles beneden in de traumakamer waar we zelf eerst een casus hebben voorgedaan en men wel onder de indruk bleek van onze kennis. Daarna werden de rollen omgedraaid en lieten we hun zelf casussen oefenen. Erg fijn dat bijna alle artsen (10) meededen aan de training. Tijdens het casussen oefenen werden ze steeds enthousiaster en werd er ook veel gelachen. Een van de mannelijke artsen wilde graag de rol spelen van zwangere vrouw wat ook wat hilariteit bij de andere artsen teweeg bracht.

imageimageimageimageimage

Share